Author : Spasov

Што ѝ треба на кожата на крајот од летото?

Истекуваат последните зрна песок од песочниот часовник на летото. Кратко е времето до конечното враќање на редовните дневни рутини на секојдневното градско живеење. Топлото сонце, пливањето и долгото пешачење на чист воздух беа неопходни за душата и телото да дојдат во баланс од претходните случувања. Време е да ѝ се посветиме на кожата Таа на […]

ПРП третмани за природна регенерација на ткивата

ПРП е ефикасен и комплетно безбеден метод за регенерирање на ткивата. Секој што тежнее да добие видливи резултати на подмладување на природен начин е кандидат за овој третман. За што се користат ПРП третманите? За комплетно подмладување на кожата на лицето, вратот, деколтето, дланките и интимата; За кожа со пигментации, флеки, дамки, акни, присутни лузни […]

Напредната техника за подмладување со мезоконци

Мезоконците се иновативна техника за долготрајно подигнување и затегнување на кожата и поткожните ткива на лицето и телото. Се работи за флексибилни хируршки конци кои се аплицираат на соодветна длабочина во кожата и постигнуваат извонредни резултати во процесот на подмладување. Како функционираат? Со аплицирање мезоконци се стимулира создавање нов, природен колаген, кој се губи со […]

3-Д третмани за лице

Во козметиката постојат линии за лице и тело каде е направен квантен скок во поглед на тоа што го постигнуваат со кожата. Тука веќе не зборуваме само за нега, чистење и одржување на свежината на кожата, туку за лекување и регенерација на кожата во сите нивоа. Линиите од програмата на АНЕСИ се високо концентрирани природни нано-комплекси, кои […]

Kожата по летото: Професионални третмани што даваат одлични резултати за рехидратација и регенерација на кожата

Со сончањето се добива убав тен, но многу често како последица имаме сува и дехидрирана кожа, склона на создавање првут, како и кожа неправилно пигментирана и со изразени дамки. Кај повозрасните жени сето тоа е проследено и со намален тонус на кожата и забележливи линии во пределот на вратот и деколтето. Третмани и постапки што […]

Scroll to top